Otvaranje novoga podruma vinarije Clai

U petak 21.4 u zaseoku Brajki nedaleko od Krasice, malome mjestu gdje stoluje neokrunjeni kralj Istarskih “Vini Veri” ili Orange wine, Giorgio Clai, održano je otvorenje novoga podruma vinarije Clai. Imao sam čast i zadovoljstvo biti među stotinjak uzvanika koji su pozvani na ovo lijepo druženje, atmosfera je bila sjajna i opuštena te je bilo lijepo neke ljude vidjeti nakon dugoga vremena.

Clai 8.jpg
Aperitiv na travnjaku ispred vinarije.
Nakon što smo popili aperitiv i okrijepili se sa par ukusnih kanapea, ponosni su nam domačini osobno u manjim grupicama pokazivali obnovljeni podrum, na koji su jako ponosni. U podrumu  leže  bačve različitih zapremina u kojima  bijela i crvena vina čekaju da dozriju i budu plasirana na tržište.
Clai 1
U razgledavanju podruma kolega Paris i ja sijetili smo se prvih boca Claieva vina koja smo prodavali pred otprilike petnaesttak godina, počevši sa berbom 2002.
Clai 9
Nakon sat vremena , kada smo se dobro okrijepili a i sunce je lagano počelo zapadati, krenulo je predstavljanje novoga tima vinarije Clai. Večina Vas koji poznaju Giorgia znaju da je u prošlih pet godina imao probleme sa zdravljem te se je odlučio za partnerstvo u poslovanju vinarije.
Clai 3.jpg
Prvo je na red došao Dimitri Brečević,koji se  se može pohvaliti da je, pored posla sa svojim Piquentumima, postao i “desna ruka” svojeg nekadašnjeg učitelja.
Što se tiće financijskog dijela kružile su razne glasine te  da su ga kupili  Rusi te kupili ga Amerikanci ali saznali smo pravu istinu. Novi partneri vinarije Clai su braća Penavić iz Zagreba, Ivan, kirurg iz KBC-a Sestre milosrdnice, i Krešimir, matematičar koji od 1993. godine radi za jedan od najuspješnijih investicijskih fondova u svijetu Renaissance Technologies LLC, veliki promicatelj hrvatske kulture u Sjedinjenim Američkim Državama. Svi su nam se  obratili sa prigodnim besjedama a spojila ih je slučajnost jer je Krešimir kupio ruševnu kuču u blizini Claia a volio je piti njegova vina.
Clai 5.jpgPrigodnim riječima obratili su nam se i župan Valter Flego i te načelnik Buja Edi Andrašić,  te je lijepo bilo čuti neke uspomene iz početka ovoga stoljeća kada je priča sa vinarijom Clai i počela.
Clai 7.jpgNa ovoj slici pogled se sa terase vinarije  pruža prema imanju obitelji Penavić, gdje će se posaditi još dva hektara novih vinograda i nešto maslina.
Clai 4.jpgKasnije su se otvorile velike boce pojedinih berbi Sv.Jakova i Brombonera uz koje je sjajno pasala hrana koju nam je pripremao najbolji ketering na ovim prostorima LF iz Peroja na čelu sa sjajnim profesorm Robertom Perićem.
Clai 6.jpgAtosfera je na druženju i dalje bila sjajna mada je vrijeme bilo lagano prohladno,te smo se kad se je spustio mrak povukli u unutrašni dio gdje se je zabava nastavila do kasnih sati.

Autor: eperdec

Volim jesti i piti i moja mišljenja dijeliti sa drugima

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s